Péter Szijjártó: Relaţia dintre România şi Ungaria este una de importanţă strategică

Szijjarto-PeterRelaţia dintre România şi Ungaria este una de importanţă strategică – a declarat astăzi, la Budapesta, noul ministru ungar de externe, Péter Szijjártó.

Ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, a declarat pentru Radio România, cu prilejul unei conferinţe de presă în care a prezentat structura instituţiei pe care o conduce, că cooperarea dintre Ungaria şi România este una de imporanţă strategică. Acesta a precizat că România este a doua mare piaţă de export pentru Ungaria, iar cooperarea economică dintre cele două ţări influeţează performanţele economiei externe ungare şi, astfel, şi pe cele ale întregii economii naţionale:

„Interesul Ungariei este acela de a menţine cea mai echilibrată, cea mai eficientă şi cea mai stabilă cu putinţă relaţie cu România. Eu, personal, asta şi fac” – a spus Péter Szijjártó, care a amintit că recent a avut loc la Budapesta o reuniune a Comisiei Mixte Româno-Ungare de Cooperare Economică, fiind înregistrate progrese în multe domenii, iar ministrul român al economiei, Constantin Niţă, i-a lansat atunci o invitaţie de a efectua o vizită în România, pe care intenţionează să o onoreze.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie