„Ascultă 5 minute de muzică clasică” a devenit program naţional în şcolile româneşti

De astăzi, putem asculta cinci minute de muzică clasică în spaţii neconvenţionale – hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee – graţie unui proiect iniţiat şi derulat de Radio România Muzical.

muzic

De anul acesta, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” a devenit şi program naţional în şcolile româneşti, prin semnarea unui protocol între Ministerul Educaţiei şi Radio România. Liliana Staicu, managerul Radio România Muzical:

Liliana Staicu: Este foarte important ca din acest an şcolar copiii din România pot asculta la şcoală aceste cinci minute de muzică clasică, însoţite de explicaţii construite pentru nivelul lor de înţelegere. Tot pentru elevi a fost gândit şi un concurs derulat pe pagina proiectului de la RomâniaMuzical.ro, iar pentru profesori o bibliotecă online cu lucrări din programa şcolară. Şi, tot sub egida acestui proiect, puteţi să îl ascultaţi cântând live, în spaţii neconvenţionale din Cluj şi Timişoara, pe violoncelistul Răzvan Suma, în 10 şi 12 octombrie.

Scopul proiectului, aflat la a noua ediţie, este acela de a aduce muzica clasică tot mai aproape de publicul larg. Campania a fost foarte bine primită, la ediţiile precedente, desfăşurate de două ori pe an, începând din 2010.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  (1 octombrie)