Autorităţile statului Texas, în alertă, după internarea pacientului diagnosticat cu Ebola

ebolaÎn statul american Texas, autorităţile sunt în alertă după internarea într-un spital din Dallas a primului pacient diagnosticat cu virusul Ebola pe teritoriul Statelor Unite. Pacientul a cărui identitate nu a fost făcută publică ar fi venit din Liberia, cu escală la Bruxelles. Imediat după confirmarea diagnosticului a fost declanşată o procedură specială, a precizat în aseară Thomas Frieden, directorul Centrului American pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor.

Thomas Frieden: Reconstituim de la momentul la care credem că a fost infectat, cel mai probabil în jurul datei de 24 septembrie, toţi paşii pe care pacientul i-a făcut. Analizăm toate întâlnirile pe care le-a avut şi punem sub monitorizare directă, timp de 21 de zile, toate persoanele care au intrat în contact cu el să vedem dacă prezintă simptome. Aşa se opreşte răspândirea unui virus ca Ebola şi aşa vom proceda şi noi.

Guvernatorul Texasului a insistat, într-o conferinţă de presă, că Ebola nu se transmite prin aer şi că riscurile la adresa populaţiei sunt minime. Chiar şi aşa, Rick Perry a anunţat că toate serviciile cu atribuţii în domeniu sunt mobilizate şi că acest caz este considerat de maximă importanţă. Epidemia de Ebola a făcut rafagii în vestul Africii, potrivit  statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au murit, până acum, peste 3.000 de persoane.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie