Se deschide Salonul Auto de la Paris

Salonul Auto de la Paris se deschide astăzi, pe fondul unei timide redresări a pieţei europene de automobile. În prima zi, consacrată presei, sunt lansate noile modele.

Paris-motor-show-620x559

Parisul se transformă de astăzi, pentru mai mult de două săptămâni, în capitala industriei auto mondiale, o dată cu desfăşurarea celui mai important salon auto al toamnei. Cifrele sunt deja impresionante, organizatorii aşteptând ca în perioada 4-19 octombrie să cumpere bilete peste 1 milion de vizitatori, care au pe unde să se plimbe, în cei 125.000 de metri pătraţi, repartizaţi celor 260 de mărci expozante, care reprezintă 71 de constructori de automobile.

La acest salon, Dacia va lansa versiunile Stepway ale modelelor Lodgy şi Docker, precum şi două noi premiere, Duster Air şi Sandero Black Touch. Grupul francez Renault va prezenta cea de-a cincea generaţie a monovolumului Espace, Opel va dezvălui oficial noua Corsa, ajunsă şi ea la a cincea versiune, în timp ce concernul Volkswagen, care vrea statutul de lider global al constructorilor auto, va expune, printre altele, şi noua berlină Passat.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 2 octombrie