Vizele pentru Canada ar putea fi eliminate pentru români şi bulgari, estimează diplomaţi europeni

STANDART, (Bulgaria), 1 octombrie 2014 – Vizele pentru Canada pentru români şi bulgari probabil vor fi eliminate în curând, a prognozat ambasadorul Uniunii Europene în Canada, citat de televiziunea particulară sofiotă „bTV”.

visaDin spusele diplomatului european a devenit clar că un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Cetăţenie şi Imigraţie canadian a indicat într-un e-mail, că Ottawa intenţionează să elimine vizele pentru toate statele europene. Oficialul canadian a precizat totuşi că guvernul canadian trebuie să aibă în vedere câteva criterii, mai exact profilul social-economic al statului în cauză, problemele cu imigrarea, securitatea naţională şi drepturile omului, scrie redacţia.

Accesul în Canada pentru români şi bulgari se face încă pe bază de vize, iar intenţiile de înlesnire a regimului de vize intervin pe baza temerilor că Bulgaria şi România pot să blocheze ratificarea acordului de comerţ liber dintre Canada şi Uniunea Europeană, dacă regimul de vize pentru cetăţenii acestor două state nu va fi eliminat, comentează redacţia „Standart”.