László Tőkés solicită despăgubiri pentru daune morale de la un post de televiziune din România

Europarlamentarul László Tőkés va intenta un proces pentru daune morale împotriva televiziunii de ştiri Antena 3, respectiv împotriva unuia din realizatorii de emisiuni al postului de televiziune şi împotriva a două persoane care au fost intervievate de această televiziune.

În cadrul unei emisiuni transmise de Antena 3, László Tőkés a fost etichetat drept trădător de ţară şi numit agent al serviciilor secrete din Ungaria”, a declarat europarlamentarul vineri, la Târgu Mureş. La emisiunea din 17 septembrie, realizată de Mihai Gâdea, invitaţii acestuia, Filip Teodorescu, fost adjunct al comandantului direcţie de contrainformaţii, a fostei poliţii politice comuniste, Securitatea, şi Ioan Talpeş, fost director al Serviciului Extern de Informaţii (SIE), au afirmat că, în 1989, László Tőkés a fost agent plătit al servicului de securitate al Ungariei. Mai mult decât atât, Teodorescu a afirmat că europarlamentarul este trădădor de ţară, deoarece în opinia sa László Tőkés putea fi spion numai dacă ar fi fost angajatul serviciilor statelor străine, dar nu în calitate de cetăţean român.

„În spiritul Timişioarei resping categoric atacurile aşa-zişilor luptători şi moştenitorilor acestora ai dictaturii ceauşiste care denigrează chiar şi memoria şi victimele Revoluţiei din 1989”, a precizat László Tőkés la o conferinţă de presă, ţinută la Târgu Mureş.

(MTI – 3 octombrie)