Participare cosmopolită la cursurile de limbă română de la ICR Istanbul

La Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir de la Istanbul a debutat în această săptămână un nou semestru al cursurilor de limbă română pentru străini, întâlnirea de deschidere de la sediul institutului aducând împreună noile grupe de începători.

Pe lângă cursanți locali, publicul atras este format și din expați din societatea turcă (germani, italieni, sârbi). Noii înscriși provin din diverse medii: universitar, administrație centrală locală, de afaceri, printre persoanele interesate de învățarea limbii române numărându-se traducători, arhitecți, studenți, cercetători, academicieni, comercianți etc. Dat fiind succesul la public şi impactul ridicat pe care îl au cursurile de limbă română, semestrul acesta cursanții vor fi instruiți de doi filologi bine pregătiți și cu o bogată experiență, Andreea Vlad și Mădălina Cengizhan.

Seria de absolvenți din iunie 2014 a marcat si o premieră în reteaua ICR, cea dintâi grupă de copii proveniţi din familiile mixte din Turcia a absolvit cursurile de limbă română pentru străini. Reușind să atragă un număr mai mare de copii, ICR Istanbul începe noul semestru cu două grupe (începători și avansați).

Cursul de limbă română reprezintă unul dintre proiectele prioritare ale institutului şi contribuie la strategia ICR Istanbul de a promova cultura şi civilizaţia românească prin intermediul cunoașterii limbii române, dar și de a păstra identitatea națională în rândul populaţiei de origine română – transmite ICR Istanbul.


Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel/fax:(+90212) 292 43 45

email: icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro