“A moment to remember”

imagesA moment to remember” este o melodramă sud-coreeană din 2004, regizată de Lee Jae-Han. Aceasta a avut un mare succes în Coreea de Sud. A stat în fruntea topurilor pentru 2 săptămâni consecutiv şi a devenit al 5-lea cel mai bine vândut film din 2004.

Povestea începe ca multe alte poveşti de dragoste, cu o fată frumoasă (Kim Su-Jin) care întâlneşte un băiat rău (Choi Cheol-Su), iar cei doi se îndrăgostesc, băiatul încercând să se schimbe pentru aleasa lui. Până acum nimic nou, dar felul în care este prezentată povestea, chimia dintre cei doi şi felul în care joacă actorii principali fac ca acest film, să iasă în evidenţă şi să te transpună în poveste.

Su-Jin (Son Ye-Jin) este un designer în vârstă de 27 de ani, iar Cheol-Su (Jung Woo-Sung) este un tânăr care lucrează la firma de construcţii a tatălui ei. Cei doi se întâlnesc prima dată la un magazin, iar de aici încolo povestea dintre cei doi începe să prindă contur, aceştia ajungând să se căsătorească.

Până aici, povestea nu are un impact prea mare dar odată cu descoperirea bolii lui Su-Jin, aceasta ia o întorsătură dramatică.

Voi încerca să păstrez detaliile pentru mine, dar vă pot spune că, consider că acest film este o capodoperă şi merită văzut chiar dacă nu sunteţi fani ai filmelor coreene sau al melodramelor.

Autor: Cătălin Belu