Conducerea Lukoil Ploieşti va discuta luni cu reprezentanţi ai Guvernului

Conducerea rafinăriei Lukoil Ploieşti este aşteptată mâine, la Bucureşti, pentru discuţii cu reprezentanţi ai Guvernului. Întâlnirea vine după ce, potrivit unor surse din interiorul companiei, vineri, rafinăria şi-ar fi întrerupt activitatea de producţie, la o zi după o serie de percheziţii făcute într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La Lukoil Ploieşti, lucrează aproximativ 3.000 de persoane, iar premierul Victor Ponta s-a arătat preocupat de păstrarea locurilor de muncă de pe platforma industrială:

Victor Ponta: Rafinăria înseamnă în mod direct 2.500 de locuri de muncă, înseamnă în mod indirect încă, câteva mii de locuri de muncă. O să avem o analiză foarte exactă şi îmi doresc foarte mult să salvăm locurile de muncă şi industria pe orizontală, care depinde. Restul, partea de dosar penal, nu am voie şi nu mă pronunţ.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au efectuat, joi, percheziţii pe platforma Rafinăriei Lukoil, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la peste 230 de milioane de euro. Pe lângă rafinăria din Prahova, Lukoil deţine şi un lanţ de benzinării, care acoperă aproape 20% din piaţa autohtonă a carburanţilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 octombrie