Preşedintele Bulgariei: „Apelul meu către cetăţenii bulgari este să voteze în masă”

 „Poporul este unit în ceea ce priveşte multe probleme. Toţi ne dorim locuri de muncă şi salarii decente, dorim să avem instituţii deschise, care să garanteze drepturi pentru fiecare” – a declarat preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, după ce şi-a exercitat dreptul de vot la alegerile parlamentare anticipate.

Apelul meu îndreptat astăzi către cetăţenii bulgari este să voteze în masă, deoarce aceste alegeri sunt importante şi vor determina viitorul Bulgariei pentru mulţi ani înainte. Adresez un apel şi către politicieni, pentru o abordare responsabilă, naţională, constructivă, şi nu pentru aprofundarea dramelor din această ţară. În calitate de şef al statului, voi depune eforturi susţinute să nu pierdem nicio zi, nicio oră, pentru că Bulgaria are nevoie de un parlament funcţional, ales de popor şi de un guvern ales de un parlament funcţional. Cuvintele-cheie sunt atingerea unui nivel ridicat de stabilitate, deoarece fără stabilitate nu avem nici investiţii, nici fabrici, nici locuri de muncă, nici reforme” – a precizat preşedintele bulgar.

Întrebat care este primul lucru care ar trebui făcut în ţară, Rosen Plevneliev a răspuns:  „Politicienii trebuie să aibă un simţ clar al responsabilităţii. Doar prin responsabilitatea noastră colectivă, ca naţiune, ca societate civilă, vom putea merge mai departe. Dacă dorim să mergem mai departe, putem să o facem printr-un efort colectiv şi doar prin vot” – a mai spus preşedintele Bulgariei.

(www.focus-news.net – 5 octombrie)