65 de ani de relaţii diplomatice între China şi Ungaria

Prin intermediul unei telegrame, premierul chinez Li Keqiang l-a felicitat şi şi-a exprimat urările sale de bine premierului ungar Viktor Orbán, cu prilejul aniversării a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între China şi Ungaria – a anunţat şeful Biroului de Presă al premierului Ungariei, Bertalan Havasi. În scrisoarea sa, premierul chinez a subliniat: „De la stabilirea relaţiilor diplomatice ungaro-chineze, în urmă cu 65 de ani, relaţiile dintre cele două ţări se dezvoltă constant, reuşind să obţinem rezultate excepţionale în mai multe domenii”.

Li Keqiang a amintit de vizita efectuată în luna februarie a acestui an de premierul Viktor Orbán la Beijing, prilej cu care partea chineză şi cea ungară au fost de acord cu extinderea practică a cooperării dintre cele două ţări. China apreciază foarte mult – a mai spus premierul Li Keqiang  – faptul că premierul ungar acordă o atenţie deosebită dezvoltării relaţiilor dintre China şi Ungaria, iar China s-a angajat pentru intensificarea relaţiilor de cooperare cu ţările din centrul şi estul Europei.

Li Keqiang a subliniat, în final, că guvernul chinez a conferit o importanţă deosebită relaţiilor ungaro-chineze, iar pe baza punctelor de vedere şi a avantajelor reciproce îşi exprimă disponibilitatea pentru o amplă dezvoltare a parteneriatului cu ţările central şi est-europene, printre care şi Ungaria.

MTI (6 octombrie)