Republica Moldova printre cele mai ignorate țări de turiști

Republica Moldova s-a plasat pe locul 9 într-un top al celor mai ignorate țări de turiști prezentate de publicația britanică The Daily Mail, transmite UNIMEDIA.
Potrivit publicației, în 2013, Republica Moldova a fost vizitată de 96,000 de turiști. Turiștii au descoperit, în ultimul timp, multe destinații în Europa de Est însă Republica Moldova continuă să rămână necunoscută.
“Situată între România și Ucraina, Republica Moldova nu s-a bucurat de momentul fericit de când a devenit independentă față de Uniunea Sovietică la începutul anilor 1990. Nu a realizat nici un progres de atunci, dimpotrivă a trecut printr-un război civil și instabilitate financiară care au plasat-o printre outsideri pe plan secund”, scrie The Daily Mail.
Cu toate acestea, pe unii, această țară ar putea bucura cu farmecul său. O imagine reală a perioadei sovietice poate fi regăsită în Transnistria. De asemenea, în Moldova pot fi găsite peisaje nealterate, o istorie unică, mănăstire impresionantă înființată în peșteră și o industrie dinamică a vinului, cu excursii disponibile vizitatorilor. Acestea sunt doar câteva dintre atracții turistice limitate ale țării, scriu autorii.
În imaginile prezentate de publicația britanică poate fi văzută Crucea de piatră, precum și un peisaj din Orheiul Vechi.
Pe primele trei locuri ale celor mai ignorate țări de turiști se numără: Kiribati (6000 de vizitatori), Montserat (7000 de vizitatori) și Niue (7000 de vizitatori).
Top – 10 a fost realizat în baza datelor oferite de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), agenția Națiunilor Unite.

UNIMEDIA (R. Moldova) – 6 octombrie