Ana Ularu, Stere Gulea şi Dan Lungu participă la premiera austriacă a filmului „Sunt o babă comunistă”

Filmul Sunt o babă comunistă (r. Stere Gulea, România, 2013) va fi proiectat în premieră la Viena în cadrul festivalului de film LET’S CEE. Actriţa Ana Ularu, regizorul Stere Gulea şi Dan Lungu, autorul cărţii Sunt o babă comunistă, vor participa la evenimentele speciale prilejuite de cele trei proiecţii programate în perioada 8-11 octombrie în cadrul secţiunii Turbulenţele comunismului (Turbulenzen des Kommunismus).

Afis - Sunt o baba comunista

Filmul Sunt o babă comunistă prezintă povestea Emiliei, o femeie de 60 de ani şi a soţului ei, Ţucu. Cei doi trăiesc o viaţă liniştită în apartamentul lor dintr-un mic oraş din România. Fiica lor, care e stabilită în America de Nord, îşi anunţă vizita împreună cu logodnicul ei. Fericirea iniţială a părinţilor nu durează mult. Ei află că tânărul cuplu este în pragul falimentului şi riscă să îşi piardă casa. Emilia, care a fost mereu sceptică atunci când venea vorba de capitalism, preferând viaţa din perioada comunistă, îi promite fiicei ei însărcinate că va face tot posibilul pentru a o ajuta. Lucrurile se complică atunci când Emilia, care e ferm convinsă că a trăit cei mai frumoşi ani din viaţă pe vremea dictatorului Ceauşescu, se vede nevoită să participe într-un film despre viaţa în România înainte de 1989.
Comedia regizată de Stere Gulea şi realizată după cartea cu acelaşi titlu a autorului Dan Lungu este plină de umor dar şi de momente tragice. Filmul analizează capacitatea oamenilor de a păstra amintirile frumoase şi de a le respinge pe cele neplăcute.

Proiecţia face parte din programul LET’S CEE Film Festival care se desfăşoară în perioada 2-11 octombrie, cuprinzând 90 de producţii din Europa Centrală şi de Est, dintre care 31 în competiţie. Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul celei de-a treia ediţii a LET’S CEE Film Festival şi sprijină prezenţele româneşti în cadrul festivalului. Filmul Domestic regizat de Adrian Sitaru a câştigat trofeul LET’S CEE 2013.

Programul proiecţiilor filmului Sunt o babă comunistă:

o Miercuri, 8 octombrie, ora 19.15, Village Cinema 3 (Landstraßer Hauptstraße 2A, 1030 Viena)
o Joi, 9 octombrie, ora 18.30, Actors 1 (Tuchlauben 13, 1010 Viena)
o Sâmbătă, 11 octombrie, ora 17.00, Actors 3 (Tuchlauben 13, 1010 Viena)

Institutul Cultural Român de la Viena
Argentinierstr. 39, 1040
Tel./fax: +431 319 10 81
E-mail: office@rkiwien.at
www.rkiwien.at