Clădirile anului şi arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

Faţade arhitecturale impresionante, modalităţi creative de regândire a spaţiului construit, exemple de succes premiate la cele mai recente ediţii ale competiţiilor de arhitectură la nivel naţional şi european vor fi prezentate pe 10 şi 11 noiembrie, la  RIFF 2014. În cadrul expoconferinţei vor participa arhitecţi de excepţie din 11 ţări printre care Islanda, Turcia, Kuweit, Olanda şi România.

RIFF_ARTICOL

Harpa – Reykjavik Sală de Concerte şi Centru de Conferinţe, Islanda. Proiectul a fost realizat de  biroul de arhitectură Henning Larsen Architects şi a câştigat premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană “Mies van der Rohe” 2013. Harpa este un proiect inspirat de luminile nordice şi peisajul dramatic islandez. Situată la graniţa dintre pământ şi mare, Sala de Concerte apare ca o sculptură impozantă, radiantă, ce reflectă atât cerul, portul pe care a fost construită, cât şi viaţa oraşului Reykjavik.

Noua Clinică Sulaibikhat, Kuweit. Proiectul a fost conceput de biroul de arhitectură Agi Architects  şi a câştigat în 2013 premiul World Architecture Festival la categoria “Future Projects – Health”. Clinica a devenit un pionier în sectorul sănătăţii, unde aspecte precum viaţa privată şi securitatea sunt abordate prin intermediul unui nou model arhitectural, în care curţile interioare sunt anexate la faţadă, elementul de bază din spatele aceastei tipologii unice.

C.A.P, România. Biroul de arhitectură Re-Act Now a realizat proiectul ce a câştigat premiul secţiunii arhitectură, categoria social-cultural, la Anuala de Arhitectură 2014. Lucrarea este o casă concept ce se află într-o zonă reprezentativă bucureşteană, iar scopul a fost acela de a deveni locul unor evenimente şi întâlniri mondene. La casa clasicistă existentă s-au păstrat faţadele, interiorul fiind revitalizat în întregime.

Muzeul De Fundatie, Olanda. Proiectul realizat de Bierman Henket Architecten a câştigat premiile Dutch Design Award 2013 – Best Exterior şi Materia Co-Creation 2014. Muzeul De Fundatie din Zwolle, situat la graniţa dintre centrul oraşului medieval şi parcul ce datează din secolul al 19-lea, a fost extins printr-un acoperiş voluminos şi spectaculos pe clădirea fostului Palat de Justiţie.

Centrul de Congrese Selcuklu, Turcia. Lucrarea a fost nominalizată la categoria Office, la World Architecture Festival 2014, Singapore şi a fost realizată de biroul de arhitectură Tabanlioglu Architects. Lipsa unui centru cultural care sa îndeplinească cerinţele vieţii sociale ale locuitorilor a motivat Municipalitatea Selcuk să solicite construirea unei structuri urbane de uz-mixt, care să găzduiască toate tipurile de activitaţi sociale, inclusiv ritualuri anuale ale comunităţii Sufi Semah.

Urban Spaces, România. Proiectul a câştigat premiul secţiunii arhitectură, categoria locuinţe, în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti – ediţia a XII-a 2014 şi a fost proiectat de biroul de arhitectura ADNBA. Proiectul oferă diversitate, flexibilitate şi o imagine contemporană asupra locuinţelor. Este de asemenea un proiect pentru cei ce fug de uniformitate, pentru cei ce îşi doresc un spaţiu unic, neconvenţional, care să le exprime personalitatea.

RIFF face parte din seria expoconferinţelor internaţionale de arhitectură organizate de ABplus Events în 2014 la Bucureşti, Varşovia şi Budapesta, împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Arhitecţilor Polonezi şi Camera Arhitecţilor din Ungaria. Mai multe aici.

Website: www.ieriff.ro
Contact:riff@abplusevents.com
Facebook:  www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura