„The New York Times” îşi cere scuze pentru o caricatură privind misiunea spaţială indiană spre Marte

Ziarul „The New York Times” şi-a cerut scuze pentru o caricatură referitoare la misiunea spaţială indiană către planeta Marte, în urma plângerii unor cititori, care au considerat că publicaţia îşi bate joc de India. Caricatura înfăţişează un fermier cu o vacă care bate la o uşă pe care scrie „Club Spaţial de Elită”, unde doi bărbaţi citesc într-un ziar un articol despre performanţa deosebită a Indiei.

_78030102_78030100

Luna trecută, India a lansat cu succes sonda spaţială Mangalyaan, care a ajuns pe orbita Planetei Roşii. Costul total al misiunii a fost de 74 milioane de dolari, ceea ce face ca aceasta să fie una din cele mai puţin costisitoare misiuni interplanetare din istorie.

Andrew Rosenthal, responsabil editorial la „The New York Times”, a declarat: „Intenţia caricaturistului, Heng Kim Song, a fost să sublinieze faptul că explorarea spaţială nu mai este exclusiv domeniul celor bogaţi, al ţărilor occidentale”. El a adăugat că Heng „nu a încercat în nici un fel să jignească India, guvernul său, sau poporul indian”.

www.bbc.co.uk – 8 octombrie