Ambasada Ungariei la Bucureşti, în stare de alertă din cauza meciului de fotbal România-Ungaria

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a dispus Ambasadei Ungariei la Bucureşti declararea stării de alertă şi prelungirea programului de lucru al personalului reprezenzanţei din cauza meciului de fotbal care urmează să fie disputat sâmbătă seara între echipele Ungariei şi României, a informat Agenţia MTI şeful Biroului de presă al Ministerului de externe, Judit Fülöp, care a mai precizat că în vederea asigurării securităţii suporterilor care vor pleca la Bucureşti, Ministerul ungar de Externe a întreprins mai multe demersuri.

Astfel, şeful diplomaţiei, Péter Szijjártó, a dispus declararea alertei totale la Ambasada Ungariei la Bucureşti şi prelungirea programului de lucru al salariaţilor instituţiei. Ministerul de externe a dispus, de asemenea, ambasadorului ungar ca de la sosirea suporterilor şi până la plecarea lor din Bucureşti să se afle la faţa locului, adică pe stadion. Ministrul a mai dispus ca în vederea aplicării unor măsuri de securitate la faţa locului – în cazul în care va fi necesar – să călătorească şi un consul cu trenul care-i va transporta pe suporterii ungari, până când garnitura de tren va ajunge pe teritoriul României.

Ministerul ungar de Externe a intervenit şi pe lângă Ministerul român de Externe şi a propus înfiinţarea, la sfârşitul acestei săptămâni, a unei linii telefonice speciale între cele două ministere.

MAGYAR TELEVIZIÓ (www.hirado.hu – 10 octombrie)