Ambasadorul Franţei la Bucureşti a afirmat că investitorii din ţara sa sunt interesaţi de România

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, a afirmat, astăzi, la Sibiu, că investitorii din ţara sa sunt interesaţi de România. El a precizat, însă, că este important pentru investitori să aibă un partener de încredere în administraţia de la noi.

François Saint-Paul: Esenţial este dialogul între firme şi autorităţile române, transparenţa, predictibilitatea şi foarte importantă este utilizarea în cel mai bun mod a fondurilor structurale europene. Este nevoie de o administraţie care să reziste. Trebuie să se înceteze cu acest obicei dăunător de a înlocui pe toată lumea din toate administraţiile de fiecare dată când sunt alegeri. Este nevoie de o administraţie competentă, formată, care are memorie şi care este interesată de rezultat.

Diplomatul francez a participat, astăzi, la Sibiu, la inaugurarea unei noi unităţi de producţie a companiei SNR Rulmenţi – prima fabrică străină care, în urmă cu zece ani, a investit în Zona Industrială Vest. După cum ne-a transmis corespondentul nostru, Carmen Vulcan, firma are în prezent 750 de angajaţi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 octombrie