Expoziţie specială Hello Kitty, la Los Angeles

Personajul iubit de milioane de fetiţe din lumea întreagă se regăseşte pe cele mai diverse obiecte folosite în viaţa de zi cu zi. Hello Kitty, una dintre figurile cele mai îndrăgite din desene animate, are o expoziţie specială la Los Angeles, cu ocazia împlinirii a 40 de ani. Muzeul Japonezo-American din Los Angeles este zilele acestea raiul fanilor Hello Kitty.

Mii de exponate sunt prezentate aici, de la gentuţe şi haine şi până la roboţi şi statui. Fiecare dintre acestea are o poveste în spate şi face parte din lumea celui mai celebru personaj din cultura japoneză modernă. Expoziţia este împărţită în două secţiuni. Prima este dedicată istoriei Hello Kitty, iar cea de-a doua reprezintă diverse intepretări moderne ale personajului. Diverşi artişti au realizat-o pe Hello Kitty în diferite ipostaze, precum cea de monstru, dinozaur sau faraon.

„Ea reprezintă prietenia, dragostea, grija. Filozofia companiei noastre este de a oferi cu un cadou mic un zâmbet mare. Ceea ce încercăm noi să facem este să aducem fericire oamenilor”, a spus preşedintele companiei Sanrio, Janet Hsu. Chiar dacă până nu demult întreaga lume credea că Hello Kitty este o pisică, recent creatorii săi au dezvăluit că ipoteza este greşită. Personajul este, de fapt, o fetiţă. Hello Kitty a fost creată în 1974, la un concurs de design din Japonia. Expoziţia de la Los Angeles se va încheia în aprilie anul viitor.

(www.publika.md – 12 octombrie)