Alocaţiile pentru copiii nevoiaşi cresc de la 1 noiembrie

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a informat azi, 15 octombrie, că în şedinţa de guvern s-au adoptat actele normative referitoare la mărirea alocaţiei pentru sprijinul familiei, pentru 500 de mii de copii care provin din familiile sărace. Mai exact, această creştere va reprezenta un plus de 42 de lei pentru fiecare copil. Plafonul de la care se alocă această majorare este de 530 lei per membru de familie.

Tot astăzi s-a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toţi copiii care se află în sistemul special de protecţie, respectiv pentru copiii care se află în îngrijire la familii în plasament şi care primesc 97 de lei. De la 1 noiembrie vor primi 440 de lei, exact tot atât cât primesc şi copiii care sunt în grija asistenţilor maternali. Este vorba de 20 de mii de copii. De asemenea, de la 1 decembrie se dublează alocaţia de hrană zilnică pentru toţi copiii care se află în sistemul de protecţie specială, respectiv 60 de mii de copii.

Totodată, de la 1 ianuarie 2015 se va dubla alocaţia de hrană zilnică, de la opt lei la 16 lei pentru toate persoanele adulte cu dizabilităţi sau care se află în centrele de îngrijire, reprezentând aproape 43 de mii de persoane.