Problema alocaţiilor pentru copiii aflaţi în sistemul special de protecţie

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (Emisiunea: „Probleme la zi”, 17 octombrie, ora 13:20) – Realizator: Alexandra Andon – Bună ziua şi bun găsit tuturor! Sunt Alexandra Andon. Mărirea alocaţiilor de hrană pentru copiii aflaţi în sistemul special de protecţie, decisă de guvern săptămâna aceasta, înseamnă o creştere de la 8 la 16 lei pe zi pentru fiecare copil. Tot guvernul a hotărât să suplimenteze alocaţia pentru copiii din familiile sărace. Aceştia vor primi în plus 42 de lei pe lună pentru fiecare copil. Câţi copii se află însă în sistemul special de protecţie în România şi cum sunt ei îngrijiţi, cum îşi pot construi aceşti copii viitorul, discutăm în ediţia de astăzi. Invitaţi în studio: dna Elena Tudor, director la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Bună ziua, doamnă!
Elena Tudor: Bună ziua şi mulţumim de invitaţie!
Realizator: Bun venit. Şi dl Bogdan Simion, director executiv al organizaţiei neguvernamentale SERA, preşedinte al Federaţiei ONG-urilor care se ocupă de protecţia copiilor. Bună ziua, bun venit!
Bogdan Simion: Bună ziua, mulţumesc!
Realizator: Încep cu dna Elena Tudor. Înainte le numeam orfelinate sau case de copii. Acum se numeşte „sistem de protecţie”. Care sunt diferenţele apărute între timp?
Elena Tudor: Diferenţa, aş spune, ca om care lucrez în sistem de ceva timp, este una esenţială.(continuarea AICI)


Puteti accesa acest material doar daca sunteti abonat al Agentiei de presa RADOR la platforma eClient – platforma online de informatie cu plata.
Pentru a primi o oferta personalizata puteti vizita Oferta RADOR sau puteti sa ne contactati prin departamentul nostru de vanzari:
Iuliana Gheorghe Tel: 0756.079.558 sau 021.303.1608, e-mail: iuliana.gheorghe@radioromania.ro