Takeda Castel – „Castelul dintre nori”

Prefectura Hyogo se poate mandri cu un numar mare de castele si pentru lucrul acesta este vizitata foarte des de multi fani ai castelurilor. Pe langa faimosul si frumosul Castel Himeji, in aceste locuri gasim un altul, care a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani: Takeda Castle.
In mass media acesta este numit adesea „Castelul dintre noi” sau „Machu Picchu al Japoniei”.
Castelul Takeda a primit porecla de „Castelul dintre nori” din cauza faptului ca toamna este scufundat intr-o mare de nori. Acest fenomen poate fi observat diminetile devreme, incepand din luna septembrie si pana in noiembrie, cand aici este o accentuata diferenta de temperatura intre zi si noapte.Takeda_Castle
Castelul Takeda (竹田城) este localizat in Asago City (朝来市), Prefectura Hyogo. Pentru a ajunge acolo se poate luat trenul JR, din Osaka, si se parcurg aproximativ 2,5 ore, pana la Statia Takeda, apoi fie se merge pe jos pana la castel (aproximativ 30 de minute), fie se ia un taxi (aproximativ 10 minute). De asemenea, se poate ajunge cu masina personala, care va fi parcata in fata statiei de tren, dupa care se porneste pe jos. Drumul pe jos este de aproximativ un kilometru pentru a ajunge sus, pe colina pe care se afla castelul. Iar pe copaci sunt montate placute incarcate cu informatii folositoare pentru dumetie.
Despre castel nu se stie nimic din perioada constructiei. Potrivit unui jurnal ar fi fost construit intre anii 1441-1443, dar potrivit altor documente istorice, constructia ar fi avut loc in anul 1441. Ceea ce se stie astazi, cu adevarat, este ca aceasta constructie a fost conceputa ca o fortareata a Castelului Izushi si a fost realizata de Otagaki Mitsukage din Clanul Yamana (山名氏), care a si devenit pentru o lunga perioada de timp stapanul acestor locuri. Cu toate acestea, in 1557, Castelul Takeda a fost cucerit de Toyotomi Hideyoshi. Incepand din acel moment, castelul a cunoscut o multime de stapani diferiti, care au venit si au plecat, iar dupa anul 1600, Castelul Takeda a fost abandonat.

Ruinele Castelului Takeda se afla pe un deal, la aproximativ 350 de metri deasupra nivelului marii. De la aceasta inaltime, privelistea este minunata. Suprafata pe care sunt distribuite ruinele este spatioasa si ofera o priveliste de 360 de grade asupra regiunii. Desi nu mai exista constructii ale castelului sau turnuri intregi, ruinele acestuia sunt intr-adevar impresionante.

Castelul Takeda a devenit recent foarte popular, dupa ce a fost foarte intens prezentat in mass media, moment din care din ce in ce mai multi turisti vin sa il viziteze. Vremea este adesea noroasa, dar natura si locurile dau o atmosfera placuta si minunate panorame. Poate ca denumirea de „Machu Picchu al Japoniei” este prea mult, dar este absolut sigur ca acest castel si aceste locuri merita vizitate. Acest spectaculos castel, localizat in Prefectura Hyogo Prefecture, districtul Wadayamacho din Asago, este special mai ales prin locul in care se afla, un loc care iti taie rasuflarea, spun vizitatorii, mai ales daca il vizitezi in diminetile de toamna, incepand de la orele diminetii, la rasaritul soarelui, cand o ceata groasa se intinde pe cer, creata datorita diferentei foarte mari de temperatura intre noapte si zi. Efectul creat de aceasta pacla de ceata este incantator si iti da cu adevarat impresia unui castel care pluteste printre nori.
De asemenea, turistii care vin in zona pot vizita si alte obiective turistice importante care se afla in imprejurimi: Himeji, Kinosaki, Izushi, Fukuchiyama sau Amanohashidate.
Programul de vizitare a Castelului este: 9:00 – 16:00 (20 martie – 20 septembrie) si 3:00 – 16:00 (21 septembrie – 10 decembrie). Iar taxa de intrare este de 300 de yeni pentru adulti, cu intrare libera pentru copii si adolescenti.(Japanes Travel)
Traducerea: Ana Tataru