Concert aniversar la Sala Radio: Dumitru Zamfira şi prietenii

Concert aniversar la Sala Radio: Dumitru Zamfira şi prietenii

55 de ani de virtuozitate, de diversitate şi culoare la 15 instrumente tradiţionale de suflat şi un singur nume: Dumitru Zamfira – maestrul fluierelor! Duminică, 26 octombrie, chiar de Sămedru (Sf. Dumitru), de la ora 17:00, la Sala Radio, Dumitru Zamfira este sărbătorit de Orchestra de Muzică Populară Radio, condusă de Adrian Grigoraş, şi de prietenii săi, apreciaţi cântăreţi de muzică populară, la aniversarea a 55 de ani de carieră artistică. Îi veţi aplauda pe: Maria Ciobanu, Maria Butaciu, Viorica Flintaşu, Mioara Velicu, Aneta Stan, Elisabeta Turcu, Emilia Bubulac, Lia Lungu, Ovidiu Homorodean, Ancuţa Corlăţan, Maria Băndoiu, Roxana Croitoru, Gabriel Andrei, Georgiana Aurică, Gheorghe Ghiţică, Claudia Tihon, Geani Busnea şi Ansamblul Folcloric Doina al Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti. Concertul va fi prezentat de Georgel Nucă.

Repertoriul lui Dumitru Zamfira cuprinde piese ritual-ceremoniale, creaţii păstoreşti, doine şi melodii de joc din toate zonele folclorice ale ţării, dar şi piese concertante şi de mare virtuozitate interpretate la instrumente precum fluierul, cavalul, cimpoiul, drâmba, trişca, fluierul îngemănat, ocarina, cavalul fără dop, muzicuţa, block-flote, ş.a.

Dumitru Zamfira este laureat al festivalurilor internaţionale din Franţa, Grecia, Bulgaria, Finlanda, Italia şi a fost răsplătit cu Marele premiu al Fundaţiei Ethnos (1997) şi cu diplome de excelenţă din partea Ministerului Culturii la Gala Folclorului Românesc 2002. A primit titlul de Maestru al cântecului la Festivalul Fluierul de Aur al Sârbilor din Balcani, 2001. A fost distins cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler, acordat de Preşedintele României, în 2002.

Parteneri media: Radio Antena Satelor, Radio Romania Actualităţi, Radio România Cultural şi TVH.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia Radio România – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, Calea Plevnei, Bd. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.