Tensiunile apărute în relaţia dintre SUA şi Ungaria din cauza corupţiei ar putea afecta colaborarea în calitate de aliaţi

Tensiunile apărute în relaţia dintre Statele Unite şi Ungaria din cauza corupţiei ar putea afecta colaborarea în calitate de aliaţi – atenţionează însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Budapesta. Mai multe informaţii are corespondentul nostru în capitala ungară, Emil Groza.
Însărcinatul cu afaceri ale Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Budapesta, Andre Goodfriend, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu mai mulţi jurnalişti ungari, că se discută de mai mult timp despre deteriorarea situaţiei privind corupţia, lucru arătat în mod clar în diverse rapoarte. Diplomatul american a afirmat – citat de portalul de ştiri index.hu – că, după 15 ani, se poate observa acum un trend descendent în această privinţă în Ungaria, iar situaţia este din ce în ce mai gravă. În cazul în care acest trend continuă – a mai spus Andre Goodfriend, potrivit aceluiaşi portal de ştiri – se poate ajunge până la un nivel în care nu se mai poate colabora cu Ungaria ca aliată, iar Statele Unite ale Americii au dorit să ajute la stoparea acestui trend şi să nu se ajungă la o astfel de etapă. Oficialul ungar a afirmat că decizia privind interzicerea intrării în SUA a fost luată în cazul a şase cetăţeni ungari, angajaţi ai guvernului sau aflaţi în legătură cu acesta, dar nu a dezvăluit numele lor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 octombrie