Expoziţia „Nichita Stănescu”, la Biblioteca Publică Raională din Leova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consiliul Raional Leova, organizează expoziția „Nichita Stănescu” la Biblioteca Publică Raională din Leova. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 27 octombrie a.c., în prezenţa domnului acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chişinău, a doamnei Eufrosinia Creţu, preşedintele raionului Leova şi a doamnei Valentina Naşcu, directorul Bibliotecii Publice Raionale din Leova.

Expoziția este realizată pe baza materialului documentar existent în format digital: manuscrise, fotografii, lucrări de grafică și cuprinde un număr de 15 de panouri de format 70/100 cm.

Nichita Stănescu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi poeţi postbelici. Opera sa este recunoscută ca fiind una extrem de originală, profundă şi cu impact major asupra publicului cititor român şi nu numai, mărturie stând şi cele două prestigioase premii internationale: 1982 – Premiul „Cununa de aur” a Festivalului internațional de poezie de la Struga (Macedonia iugoslavă), 1975 – Premiul Internațional „Gottfried von Herder”.

Expoziția a fost deschisă, inițial, în data de 2 aprilie 2013 la Biblioteca Națională a Republicii Moldovei din Chișinău şi itinerată ulterior în mai multe locaţii, printre care se numără: Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi, Biblioteca Raională din Drochia  şi Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca.

La Leova, expoziţia va putea fi vizitată în perioada 27 octombrie – 28 noiembrie 2014.