Temperaturi foarte scăzute pentru sfârşitul lunii octombrie

Temperaturile sunt extrem de scăzute şi astăzi în aproape toată ţara, iar meteorologii nu au veşti bune nici pentru zilele următoare. Vântul va continua să bată cu putere, iar în unele zone se va forma polei.
Pentru Dobrogea, în special zona de coastă şi Delta Dunării, este cod galben de vânt puternic. Meteorologul Oana Catrina a declarat pentru RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI că începutul de săptămână aduce în continuare o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an în regiunile extracarpatice şi în depresiunile intramontane şi se estimează ploi pe arii extinse în Dobrogea, precipitaţii mixte slabe, locale, în Muntenia şi izolat, în Oltenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar cele minime, între -13 grade în estul Transilvaniei şi 4 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.
Din cauza vântului puternic, activitatea din porturile maritime şi fluviale a fost sistată. Furtuna a afectat litoralul, unde valurile înalte de patru metri au distrus plajele şi au rupt epava navei Evanghelia, simbolul staţiunii Costineşti.