Profit la Poşta Română

Poşta Română va încheia anul cu un profit de 14 milioane de euro, după ce în 2013 înregistra o pierdere de opt milioane – afirmă ministrul societăţii informaţionale, Răzvan Cotovelea. Conducerea companiei a explicat rezultatul bun prin optimizarea costurilor, stoparea risipei şi atragerea de clienţi noi. Poşta Română urmează, totuşi să fie privatizată, iar autorităţile discută cu reprezentanţi ai poştei belgiene, care s-au arătat interesaţi să o preia. Cumpărătorul va trebui să investească circa 100 de milioane de euro.

Riscul de insolvenţă pentru Poşta Română a fost diminuat, dacă nu eliminat, pentru anul 2014 şi pentru 2015, însă investiţiile sunt necesare şi investiţiile sunt mari. Poşta Română, pe termen mediu şi lung, 5-6 ani, dacă nu are fondurile necesare pentru retehnologizare, nu va reuşi să ţină pasul cu alte companii private pe această piaţă sau pe piaţa regională. Sunt necesare investiţii în retehnologizare, informatizare, sisteme automatizate de sortare, flotă şi aici, includem camioane, autoturisme.

Conducerea Poştei a anunţat o creştere a salariilor cu circa 100 de lei brut, adică aproximativ 75 de lei net. Anunţul a fost făcut la conferinţa de lansare a serviciului de intermediere a poliţelor de asigurare, pe care  Poşta Română îl oferă începând de astăzi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 octombrie