Târgul Internaţional Indagra, din Bucureşti

700 de companii din 27 de ţări participă, de astăzi, la Târgul Internaţional Indagra, organizat în capitală, la Romexpo. Vizitatorii vor putea găsi la cea mai mare expoziţie dedicată agriculturii sisteme performante de irigaţii, îngrăşăminte organice, tractoare de ultima generaţie sau sisteme pentru valorificarea deşeurilor agricole. În premieră, la Indagra, va avea loc a noua ediţie a forumului China-Statele din Europa Centrală şi de Est.
Virgil Laurenţiu Găman, secretar general în Ministerul Agriculturii: Lucrările forumului vor fi structurate prin sesiuni plenare, în care şefii delegaţiei vor prezenta oportunităţi şi propuneri de proiecte, în vederea cooperării între statele participante. De asemenea, vor fi şi sesiuni tematice, în care oamenii de afaceri vor avea oportunitatea de a pune bazele unor parteneriate.

Târgul poate fi vizitat până până duminică, între orele 10:00- 8:00, iar un bilet costă 15 lei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 octombrie

*

Agricultura bio – un brand în devenire pentru România

Prezent la deschiderea celei de-a XIX-a ediţii a Târgului Indagra, premierul Victor Ponta a vorbit despre necesitatea creării unui adevărat brand de ţară bazat pe agricultura bio: „Eu personal încurajez şi-mi doresc ca România să aibă un brand format pe faptul că avem cea mai performantă, cea mai rapidă dezvoltare în domeniul agriculturii bio, a produselor sănătoase. Mi-aş dori ca România să nu fie doar un producător de produse bio care se ambalează, se procesează în alte ţări ale UE, ci mi-aş dori să fim cu adevărat acea ţară care îşi foloseşte potenţialul extraodinar şi care face din calitatea produselor sale agroalimentare un brand de ţară cu care să ne mândrim”, a menţionat primul ministru.

RADOR – 29 octombrie