2 și 16 noiembrie: Cine votează contează!

Image.ii_i1w05azz3_14960b7d9bdb27bbFundaţia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților din România) a lansat în data de 24 octombrie 2014 campania „Cine votează contează!”.

Această campanie îşi propune să combată absenteismul la vot din ultimii ani. Campania „Cine votează contează!” este o iniţiativă a Fundaţiei C.A.E.S.A.R. de mobilizare civică, într-un moment important pentru democrația românească: alegerile prezidențiale. Rolul tinerilor în dezvoltarea României nu poate fi contestat. Inevitabil, această responsabilitate le va reveni, mai devreme sau mai târziu. Participarea la vot este dreptul și responsabilitatea fiecărui cetățean, oriunde s-ar afla și este, totodată, principalul mecanism al construcției unei democrații veritabile.

Mesajele campaniei C.A.E.S.A.R., venite din toate colțurile lumii, subliniază responsabilitatea pe care o are fiecare cetățean al României de a se implica activ în construcția unui viitor mai bun pentru România: CINE VOTEAZĂ CONTEAZĂ! Clip-urile înregistrate până în prezent sunt disponibile pe http://www.fundatiacaesar.ro/cine-voteaza-conteaza/. La realizarea acestora au contribuit atât membri C.A.E.S.A.R., cât și studenți și absolvenți români din țări precum Belgia, Canada, China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Suedia şi Statele Unite. Printre universităţile la care aceştia au studiat se numără: Universităţile Columbia şi George Washington, Stanford, Harvard Kennedy School, Harvard Business School din Statele Unite, Jawaharlal Nehru University în New Delhi și University of North-Carolina at Chapel Hill, London School of Economics and Political Science din Marea Britanie, Universitatea Friedrich-Schiller din Germania, York University, Academia de Film din Beijing, Oxford University.

Inițiativei i s-a alăturat și Don Lothrop, un investitor american și susținător al dezvoltării societății civile din România: „Știți ce se întâmplă când alegeți să nu faceți nimic și stați acasă în loc să mergeți la vot? Resursele României, cele care ar trebui să ajungă la profesori, doctori și la pensiile părinților voștri sunt furate și ajung drept în buzunarele politicienilor.”

Sebastian Burduja, membru fondator al C.A.E.S.A.R. și absolvent al universităților Stanford, Harvard Kennedy School şi Harvard Business School adaugă: „Schimbarea profundă depinde de fiecare dintre noi si pornește de la o idee simplă: România are nevoie de cetățeni activi și responsabili, dornici să se implice în construcția unui viitor mai bun. Un vot exprimat, indiferent pentru cine, înseamnă mai presus de orice trei cuvinte esențiale: NOUĂ NE PASĂ”.

Indiferent de rezultatele din 2 și 16 noiembrie, lupta pentru prosperitate, libertate și dreptate trebuie purtată de către fiecare dintre noi, în fiecare zi. Aceasta este și promisiunea noastră că C.A.E.S.A.R. va continua astfel de demersuri civice pentru dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României”, a afirmat Dan Nechita, membru fondator al C.A.E.S.A.R. și absolvent al universităţilor Columbia şi George Washington.

Fundația C.A.E.S.A.R. dorește să le mulțumească pe această cale tuturor celor care au contribuit până în prezent la realizarea acestei campanii: Adina Vințan, Alexandra Sasu, Alexandru Lazăr, Alexandru Urdaş, Andreea Ionescu, Clara Volintiru, Dan Nechita, Dragoş Tălvescu, Ema Stoian, Florentina Dumitru, Georgiana Bratu, Manuela Moţ, Marcel Ionescu-Heroiu, Maria Duşe, Mihai Copăceanu, Nicoleta Proştean, Sebastian Burduja, Sergiu Stroia, Tudor Oprea.

Fundaţia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților din România) a organizat până în prezent o serie de Colocvii C.A.E.S.A.R. pe teme de importanță strategică pentru România: integrarea europeană a Republicii Moldova, mediu, turism, securitate cibernetică și IT, antreprenoriat cultural. Mai multe detalii despre evenimentele marca C.A.E.S.A.R. sunt disponibile pe http://www.fundatiacaesar.ro/activitate/evenimente/.

CONTACT

Sebastian BURDUJA

sebastian.burduja@fundatiacaesar.ro

+40 726 339 256

Dan NECHITA

dan.nechita@fundatiacaesar.ro

+1 703 859 0874

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.) este un laborator de idei ce reunește specialiști români din țară și din străinătate, cu pregătire academică la nivel înalt și rezultate remarcabile în domeniul lor de activitate. Scopul C.A.E.S.A.R. este să coaguleze comunitatea experților români într-un proiect comun și de lungă durată, care vizează dezvoltarea sustenabilă a României. C.A.E.S.A.R. este un cadru de afirmare pentru tinerii cercetători, un spațiu de recunoaștere pentru specialiștii români din țară și de peste hotare, și o platformă de cunoaștere în domeniile prioritare pentru viitorul României.