La aniversarea celor 250 de ani de existenţă, Muzeul Ermitaj a înregistrat o premieră mondială

Muzeul Ermitaj, cel mai mare muzeu din Rusia, situat pe malul Nevei, chiar în inima oraşului Sankt-Petersburg, şi unul dintre cele cinci cele mai mari muzee din lume, a creat un nou site cu ocazia aniversării celor 250 de ani de existenţă. Prezentarea noului site a avut loc miercuri, 29 octombrie, în incinta muzeului.

Potrivit declaraţiilor directorului Muzeului Ermitaj Mihail Piotrovski, „noul site este cel mai bun site din lume”. Vechiul site al instituţiei a fost declarat de comunitatea internaţională drept cea mai bună resursă de internet aparţinând unui muzeu. Dezvoltărea şi extinderea site-ului va continua. Sărbătorirea evenimentului este în plină desfăşurare, aniversarea celor 250 de ani de la înfiinţare va fi marcată în luna decembrie 2014. Autorităţile muzeului vor să organizeze ceva diferit pentru acest eveniment de anvergură.

Până în prezent pentru restaurarea şi extinderea muzeului s-au alocat aproximativ 16 miliarde de ruble. Au fost renovate multe săli ale muzeului. Cu acest prilej, a fost creat şi aplicat un proiect privind înfiinţarea unui traseu amenajat de promenadă în Piaţa Palatului de Iarnă pe Splaiul Nevei. De asemenea, va fi organizat un bal la Sala Palatului în memoria Ţarinei Ekaterina a II-a, unde vor fi proiectate filme în 3D despre istoria muzeului. De asemenea, va fi organizată o nouă ediţie a Forumului Cultural Internaţional de la Sankt Petersburg.