Asociaţia Femeilor Românce din Italia a depus o plângere la Procuratura oraşului Ragusa

Presa din Italia a prezentat în ultimele zile mai multe anchete referitoare la viaţa grea a mii de românce venite la muncă la cules de roşii în zona Ragusa din Sicilia. Femeile lucrează zi lumină pentru câţiva euro şi sunt exploatate sexual. Publicaţiile italiene relatează că proprietarii fermelor profită de ele, după care le ameninţă că, dacă se vor plânge autorităţilor, îşi vor pierde locul de muncă. Asociaţia Femeilor Românce din Italia a depus o plângere la Procuratura oraşului Ragusa pentru a verifica dacă informaţiile sunt adevărate. Corespondenta Radio România în Italia, Elena Postelnicu, a întrebat-o pe Silvia Dumitrache, preşedinta organizaţiei, ce speră să obţină prin această plângere:
Silvia Dumitrache: Sper ca românii să se unească în favoarea drepturilor pe care le avem, pentru că avem şi obligaţii, dar şi drepturi şi demnitate, şi sunt încrezătoare pentru că avem de partea noastră, ca să zic aşa, şi presa, presa română, presa italiană – este foarte important.
Realizator: Ambasada României din Italia a anunţat că nu are înregistrată nici un fel de plângere din partea unor cetăţeni români. Consulatul României la Catania, în a cărui circumscripţie consulară se află localitatea Ragusa, a cerut autorităţilor locale italiene să verifice informaţiile. În urma demersurilor, Prefectura din oraş a constituit un comitet de lucru, în vederea verificării aspectelor semnalate în presă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 noiembrie)