Contestaţii pentru anularea primului tur de scrutin depuse la CCR

La Curtea Constituţională au fost înregistrate trei cereri de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Judecătorii au stabilit că vor discuta sesizările miercuri, informează reporterul nostru Mădălina Verman. Contestaţiile au fost formulate de trei cetăţeni, au declarat oficiali ai Curţii Constituţionale, fără a specifica, însă, care sunt motivele pentru care li se cere anularea votului de ieri.

Decizia finală a Curţii cu privire la validarea primului tur de scrutin ar urma să aibă loc vineri. Vă amintim că, după centralizarea a peste 98% dintre voturile exprimate, cei doi candidaţi care vor merge în turul doi al prezidenţialelor au următoarele punctaje: Victor Ponta 40,33% şi Klaus Iohannis 30,44%.

Potrivit declaraţiilor făcute astăzi de reprezentanţi ai alianţelor care îi susţin pe cei doi, Coaliţia de Guvernare se reuneşte mâine pentru a discuta pe tema unui posibil tandem preşedinte – premier, iar Alianţa Creştin Liberală a avut deja o şedinţă de analiză şi strategie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 noiembrie