BIG BAND-ul Radio, dirijat de IONEL TUDOR, vă invită la JAZZ!

Miercuri, 5 noiembrie 2014 (de la 19.00), BIG BAND-UL RADIO vă invită la cel de-al doilea concert al stagiunii 2014-2015 dinseria „JAZZ PE ROMÂNEŞTE”, proiect devenit o tradiţie pentru Radio România, concert-emisiune realizat la iniţiativa Radio România Cultural, în parteneriat cu Orchestrele şi Corurile Radio.

BIG BAND-UL RADIO, ansamblul fondat în 1949, are la activ un număr considerabil de concerte, colaborări în emisiuni de televiziune şi participări la festivaluri (Cerbul de aur, Mamaia etc.), fiind dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Format din instrumentişti de mare valoare, Big Band-ul Radio a creat o adevărată şcoală de interpretare, de improvizaţie şi orchestraţie.

Ritmuri de jazz şi câteva dintre cele mai cunoscute hit-uri ale genului îi vor încânta pe iubitorii de muzică, în interpretarea Big Band-ului Radio şi cu participarea solistică a artiştilor ansamblului.

Întregul eveniment se derulează sub bagheta dirijorului Big Band-ului Radio :IONEL TUDOR,compozitor şi orchestrator extrem de apreciat şi de premiat. Una dintre marile sale realizări este clasarea pe locul 8-9 ca reprezentant al României la Concursul Eurovision 2002 (melodia „Tell Me Why” – Monica Anghel şi Marcel Pavel).

Legătura artistului român cu Big Band-ul Radio este una cu totul specială :aceasta a început încă de la vârsta de 14 ani, când Ionel Tudor a evoluat ca pianist, sub bagheta lui Sile Dinicu. În anul 1981 a debutat în calitate de compozitor şi a devenit un orchestrator cunoscut şi apreciat, fiind solicitat de marea majoritate a compozitorilor şi soliştilor români. A compus de asemenea şi muzica pentru filme de lung metraj: „Un studio în căutarea unei vedete”-  regia Nicolae Corjos, „Expediţia”- regia Mircea Moldovan, „În fiecare zi mi-e dor de tine” – regia Gh. Vitanidis etc. şi a conceput şi două musical-uri pentru copii – „Elefănţelul Bimbo” şi „Unde este Bimbo”.

Din 1991 s-a angajat ca pianist al Big Band-ului Radio, alături de care a realizat numeroase spectacole de muzică uşoară, jazz şi blues, recitaluri şi gale. A acompaniat ansamblul pe scenele prestigioase ale Festivalului Internaţional Bucureşti, Festivalul Internaţional „Cerbul de aur” – Braşov şi pe scena Festivalului de la Mamaia. Ca dirijor al ansamblului, a reusit să diversifice activitatea Big Band-ului, orientându-se nu doar spre muzică uşoară, ci şi spre jazz, blues şi chiar rock. A încercat de asemenea să împrospăteze Big Band-ul cu noi instrumentişti, colaboratori din tânăra generaţie.

În calitate de compozitor şi orchestrator a obţinut aproximativ 60 de premii, printre care : Premiul I „Mamaia” – 1986, Premiul I „Mamaia” – 1988, Premiul I si Trofeul „Mamaia” – 1993, Premiul de creaţie al UCMR (Uniunea Compozitorilor din România) – 1997, Diploma de Onoare în semn de recunoaştere şi preţuire pentru contribuţia la promovarea cântecului românesc decernată de Ministerul Culturii şi Cultelor – 2002.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Sursa: RADIO ROMANIA CULTURAL