Conf. dr. Radu Preda susţine prelegerea “Comunismul. O modernitate eşuată” la Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta

Vineri, 7 noiembrie 2014, de la ora 18.30 , Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta organizează la sediul său, prelegerea “Comunismul. O modernitate eşuată” , susţinută de conf. dr. Radu Preda, pe baza volumului său omonim, editat în 2009 la Editura EIKON, Cluj-Napoca.

Radu Preda s-a născut în 1972 la Galaţi. Absolvent în 1995 al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti, a urmat cursuri doctorale la Heidelberg, Paris şi Roma. Îşi susţine doctoratul la Cluj, urmând apoi o specializare la Salonic. Din 1999 este profesor universitar şi din 2012 conferenţiar la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. A mai predat la Paris, Florenţa, Mainz, Hanovra şi Viena. Colaborator la Radio Europa Liberă, redactor-şef şi editor al mai multor publicaţii, Radu Preda este director-fondator al Institutului Român de Studii Interortodoxe, Interconfesionale şi Interreligioase (INTER) şi membru în prestigioase institute şi asociaţii din Viena, Bruxelles sau Leipzig. A debutat editorial în 1992, cu „Jurnal cu Petre Ţuţea”, urmat de alte nouă volume de autor, trei volume în colaborare, studii, eseuri şi numeroase traduceri şi recenzii.

Manifestările culturale dedicate aniversării a 25 de ani de la căderea comunismului au fost inaugurate la Budapesta în data de 14 aprilie 2014, prin expoziţia de fotografie „Comunismul în imagini”, găzduită la sediul Institutului Cultural Român Budapesta, ulterior itinerată la sediul Filialei Seghedin a Institutului.

Prelegerea va fi tradusă simultan în limba maghiară.