Generalul Philip Breedlove, despre acţiunile Rusiei în contextul crizei ucrainene

Acţiunile Rusiei în contextul crizei ucrainene ar putea duce la îngheţarea conflictului din estul Ucrainei şi aceasta ar provoca şi o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu NATO. Declaraţia a fost făcută de comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa, generalul Philip Breedlove, într-o conferinţă de presă la Washington.

Comandantul Forţelor Aliate din Europa, generalul american Philip Breedlove, a spus ieri, într-o conferinţă de presă la Pentagon, că acţiunile Moscovei în Ucraina forţează Occidentul să-şi consolideze capacităţile militare. Relaţia Occidentului cu Rusia se deteriorează – a avertizat generalul Breedlove – adăugând că Moscova acţionează în forţă pentru a-şi muta graniţa către vestul Ucrainei. Rusia are planuri de a plasa în Crimeea avioane dotate cu o gamă largă de capacităţi, inclusiv poate cu arme nucleare tactice. Generalul a adăugat totuşi că nu are, deocamdată, niciun semnal că Rusia ar desfăşura asemenea arme în Crimeea. El a asigurat:

Philip Breedlove: În Europa avem cei mai fermi şi capabili aliaţi şi parteneri şi principalii noştri colaboratori în promovarea securităţii globale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie