Preşedintele Consiliului European va vizita Republica Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, întreprinde o vizită în Polonia, la invitaţia premierului polonez, Donald Tusk, preşedintele ales al Consiliului European, anunţă un comunicat de presă al formaţiunii. În cadrul întrevederii, Donald Tusk a anunţat că una din primele vizite pe care le va întreprinde în calitatea sa de preşedinte al Consiliului European va fi în Republica Moldova. La fel, Tusk a dat asigurări că Moldova se va bucura în continuare de toată susţinerea partenerilor de dezvoltare în realizarea obiectivului său de integrare europeană, transmite IPN.

Potrivit lui Donald Tusk, Republica Moldova a demonstrat cele mai bune performanţe în cadrul Parteneriatului Estic. Oficialul european a apreciat curajul cu care PLDM, în calitate de partid aflat la guvernare, a promovat reforme importante şi necesare. Tusk a mai spus că partenerii europeni, inclusiv Polonia, vor fi alături de Republica Moldova şi a reiterat necesitatea intensificării reformelor pro-europene şi implementării prevederilor Acordului de Asociere cu UE  după alegerile parlamentare.

Vlad Filat a mulţumit premierului polonez pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova prin proiecte de dezvoltare şi de creare a locurilor de muncă, precum şi pentru creditul de 100 de milioane de euro oferit cu scopul de a moderniza sectorul agroalimentar.