Vizita Excelenţei Sale domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franţei în România, la Cluj Napoca

AmbassadeurFrancoisStPaulExcelenţa Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franţei în România, va fi prezent joi, 6 noiembrie 2014, la Cluj Napoca unde va asista la inaugurarea școlii profesionale dedicate dezvoltatorilor din domeniul informaticii, ACADEMY+PLUS. 

Grupul PITECH+PLUS, în colaborare cu Școala 42 din Franța fondată de Xavier Niel, va inaugura la Cluj-Napoca prima școală privată de formare profesională dedicată dezvoltatorilor din domeniul informaticii – ACADEMY+PLUS.

Cu privire la acest eveniment, domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței a declarat:

„Inaugurarea ACADEMY+PLUS este un eveniment remarcabil deoarece domeniul informaticii reprezintă viitorul. Ambasada Franței în România  susține acest proiect care oferă tinerilor posibilitatea de a-și construi un viitor așa cum și-l doresc. Ambasada Franței continuă să susțină și să încurajeze acest tip de proiecte pentru că formarea profesională este o țintă absolut necesară pentru dezvoltarea economică a României. De altfel, Ambasada  a susținut  și alte proiecte, precum școala profesională din Făgăraş. Am mai spus-o și o repet, companiile franceze au nevoie de personal calificat care poate, după studii, să își găsească locuri de muncă în funcție de formarea și calificarea lor. ACADEMY+PLUS trebuie să servească drept exemplu pentru alte inițiative în România”.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Școlii 42 din Franța: domnul Olivier Crouzet, director de dezvoltare program pedagogic, David Giron, director de dezvoltare program pedagogic și mentor și Lisa Bekdache, administrator sistem informatic.

Școala ACADEMY+PLUS are la bază o colaborare între Școala 42, considerată  ca fiind una dintre cele mai mari școli private de informatică  din Franța și are ca obiectiv să ofere tinerilor o formare de vârf în domeniul programării, fiind totodată gratuită.

ACADEMY+PLUS este diferită  de alte filiere de învățământ deoarece este deschisă tuturor candidaților, primind în rândurile sale studenții pasionați de IT care doresc să exceleze în domeniul lor și care sunt pregătiți să facă față tuturor provocărilor indiferent de nivelul lor actual de formare.

În 2014, ACADEMY+PLUS a câștigat Premiul pentru Inovație  oferit de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România.

Creat în 2005, la Cluj Napoca, PITECH+PLUS este un grup specializat în domeniul aplicațiilor informatice, a soluțiilor web și mobile. PITECH+PLUS  are, în prezent, șase birouri la Cluj, București, Târgu Mureș, Paris, Berlin și Bruxelles.

Grupul PITECH+PLUS și-a consolidat  managementul general în 2013, și în prezent are peste 200 de angajați.

O conferință de presă la care va participa și domnul Saint-Paul, precum și alte oficialități din domeniul educației, va avea loc la : Coratim Business Center (Strada Câmpul Pâinii, nr. 3-5, Cluj-Napoca) cu începere de la ora 16.30.

Acreditările pentru presă se pot face la doamna Daniela Buscan, la adresa:  dbuscan@pitechnologies.ro