Nadia Comăneci este ca vinul. Gimnasta romancă continuă să fie frumoasă

Anii zboară, dar ea este în continuare frumoasă. Una din cele mai remarcabile gimnaste din istorie, Nadia Comăneci, are deja peste 50 de ani, dar nu o singură adolescentă o invidiază pentru silueta şi frumuseţea ei.
Ziarul polonez publică pe opt pagini fotografii mari, color, ale gimnastei românce Nadia Comăneci, însoţite de câte un scurt text:
– Nadia Comăneci s-a născut în anul 1961 în oraşul român Oneşti. La vârsta de doar 13 ani a devenit campioana Europei la individual compus (1975). A fost prima în istoria gimnasticii, care a primit nota maximă 10.
– În întreaga sa carieră, gimnasta romancă a cucerit cinci medalii olimpice de aur, de două ori a fost campioană mondială şi de nouă ori campioana Europei.
– În 1984 şi-a încheiat cariera, decorată cu Ordinul Olimpic de către şeful Comitetului Olimpic Internaţional – Juan Antonio Samaranch.
– În noiembrie 1989, puţin înainte de căderea Zidului Berilunui, Comăneci a fugit din România. La Ambasada SUA din Austria a cerut azil.
– În aprilie 1996 s-a căsătorit cu americanul Bart Conner, campion olimpic la inele în 1984.
– În prezent este vicepreşedintă a Consiliului Directorilor Olimpiadelor Speciale Internaţionale.
– A fondat o clinică la Bucureşti pentru copiii săraci. Guvernul României i-a acordat titlul de Consul Onorific în SUA. (Sursa: DZIENNIK, Polonia)
Traducerea: Maria Stanciu