Doi oameni de afaceri din Republica Moldova închişi în izolatorul din Tiraspol

Oamenii de afaceri Vitalii Beşleaga şi Serghei Bevziuc, reţinuţi acum un an de autorităţile separatiste transnistrene, au fost eliberaţi, dar răpiţi din nou şi închişi în izolatorul de la Tiraspol, anunţă Asociaţia Promo-Lex.

Marţi, 4 octombrie, aşa-zisa judecătorie supremă de la Tiraspol a dispus eliberarea lui Vitalii Beşleaga şi Serghei Bevziuc. În aceeaşi zi, avocatul celor doi a mers la penitenciarul din satul Hlinaia pentru a le solicita eliberarea.

Imediat după eliberare, persoane înarmate şi cu cagule pe cap au venit la penitenciar cu maşini fără numere de înmatriculare, i-au răpit pe cei doi şi au plecat într-o direcţie necunoscută.

Astăzi rudele oamenilor de afaceri au aflat că cei doi sunt închişi în izolatorul de detenţie preventivă din oraşul Tiraspol. Le sunt înaintate alte trei capete de acuzare.

Avocatul presupune că, în următoarele 72 de ore, Vitalii Beşleaga şi Serghei Bevziuc urmează să fie aduşi în faţa unor aşa zise judecători pentru a examina posibilitatea aplicării arestului pentru aceştea.

Antreprenorii sunt acuzaţi de separatişti de oferirea unei sume de bani persoanelor cu funcţie „de răspundere” din administraţia secesionistă pentru a debloca activitatea întreprinderilor pe teritoriul regiunii transnistrene.

Precizăm că, în 2011,Vitalii Beşleaga a fost ales în funcţia de consilier în consiliul local al satului Varniţa, iar în aprilie 2013 s-a implicat în activ în lichidarea posturilor vamale instalate ilegal de către administraţia separatistă pe teritoriul satului. Cei doi sunt cofondatori ai unei societăţi de producere şi realizare a apei minerale.(Sursa: Jurnal de Chişinau, Republica Moldova)