Neglijenta pe timp de ploaie

In Londra, soferul unui autoturism provoaca un accident pe timp de ploaie deoarece a uitat sa porneasca stergatoarele de parbriz. Evenimentul a fost suprins chiar pe camera video aflata la bordul soferului vinovat si prezinta in intregime desfasurarea accidentului.

Desi este noapte dar nu ploua torential, soferul decide sa conduca prin oras fara a porni stergatoarele de parbriz. Vizibilitatea este redusa si nu reuseste sa vada in timp util masina care a virat brusc spre el. In ciuda faptului ca viteza de deplasare este mica, coliziunea este inevitabila. Dupa impact, soferul porneste din reflex stergatoarele de parbiz insa este deja prea tarziu.

In acest caz, vina o poarta soferul care nu a utilizat corect stergatoarele de parbriz iar compania de asigurari nu-l va descoperi deoarece „martorul” video nu lasa loc de interpretare. „Daca nu ar fi fost camera video nu am fi putut demonstra neglijenta acestui sofer. Acesta a pornit stergatoarele imediat dupa impact si nimeni nu ar fi remarcat acest lucru”, spunea reprezentantul firmei de asigurari.

Din ce in ce mai multi britanici isi monteaza o camera video la bord pentru a fi acoperiti in fata firmelor de asigurari in cazul unui accident. In acest caz, insa, materialul video a fost folosit impotriva soferului bucuclas.

 

Valentin Bradateanu

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://youtu.be/yxfwRQX92Ig[/youtube]