La Bucureşti va fi lansat Acordul de Parteneriat între România şi Comisia Europeană

La Bucureşti va fi lansat astăzi Acordul de Parteneriat între România şi Comisia Europeană, document care reglementează modul în care vor fi folosite fondurile europene alocate ţării noastre în intervalul 2014-2020.

Acordul va fi lansat în prezenţa Comisarului European pentru Politică regională, Corina Creţu, care se va afla timp de două zile în România şi se va întâlni inclusiv cu premierul şi mai mulţi miniştri.

Documentul a fost elaborat şi negociat cu experţii Comisiei Europene vreme de aproape un an. Acordul de parteneriat este documentul care prezintă modul în care vor fi folosite fondurile europene structurale şi de investiţii pentru perioada bugetară 2014 – 2020. Comisia Europeană a adoptat acordul cu România pe 6 august, ţara noastră fiind cel de-al XI-lea stat membru al Uniunii Europene care a obţinut aprobarea acestui document din partea Comisiei. În perioada de programare 2014 – 2020, România beneficiază de fonduri europene n valoare de aproximativ 43 de miliarde de euro, din care aproape 22 de miliarde sunt fonduri de coeziune. Banii ar urma să fie folosiţi pentru proiecte de infrastructură, în sănătate şi educaţie, dezvoltare şi modernizare a comunităţilor locale, creare de noi locuri de muncă şi pentru a recupera declalajele de dezvoltare faţă de Uniunea Europeană.