La Moscova vor fi organizate excursii la şantierele de construcţie din oraş

Potrivit unui recent sondaj de opinie, realizat de Fundaţia Cetăţeanul Activ, locuitorii moscovei sunt interesaţi în mod deosebit de construirea unor noi obiective turistice la metroul din capitala rusă Moscova. Potrivit sondajului, peste jumătate dintre cei chestionaţi, 56%, ar dori să participe la excursii organizate la şantierele de construcţie din Moscova.

Primarul capitalei ruse Serghei Sobianin a declarat că locuitorii Moscovei dau dovadă în ultimul timp de un interes sporit faţă de artă şi cultură. Potrivit sondajului, ruşii din Moscova sunt interesaţi, în primul rând, de excursii organizate în subteran, la metroul din Moscova, 66% dintre respondenţi au precizat că-şi doresc să viziteze şantierele de construcţie de la metrou. 16% îşi doresc să efectueze excursii în locurile unde se construiesc obiective culturale, sedii de muzee şi teatere, în timp ce 11% dintre cetăţenii Moscovei îşi doresc să efectueze excursii la şantierele unde se construiesc bazine, stadioane, săli sportive. 7% îşi doresc să viziteze şantierele unde se construiesc obiective din reţeaua de transport urban.

O treime dintre cei chestionaţi, 33%, au răspuns că nu sunt interesaţi de acest gen de distracţie. Iniţiativa de a organiza excursii pe şantierele de construcţie din oraş a fost lansată anul trecut de primarul oraşului Moscova, Serghei Sobianin. În anul 2013, unii locuitori ai Moscovei şi-au satisfăcut curiozitatea şi au efectuat excursii pe şantierele de construcţie din staţiile de metrou din Moscova: Fonvizinsk, Bulevardul Lermontov, Câmpia Hodînsk şi Petrovsko Razumsk.