Conferita de presa organizata de Formatia PHOENIX

Formatia PHOENIX va invita la conferita de presa organizata joi, 13 noiembrie 2014, ora 12:00, la restaurantul CERVO (sos. Fabrica de Glucoza nr.9B, bl.C, Pipera).

 Vor participa: Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Dzidek Marcinkiewicz, Costin Adam, Flavius Hosu, Volker Vaessen, Andrei Cerbu.

Temele propuse pentru dezbatere fac referire la evenimentul de lansare a noului album Phoenix, ”Vino, Ţepeş!”, precum şi la conţinutul volumului al II-lea din seria Phoenix, scris de Nicolae Covaci – o carte care propune o altă interpretare a fenomenului Phoenix, un material care prezintă fără bariere adevărul din spatele mitului.

 ”Toamna Phoenix” este de fapt o primăvară… Renaşterea continuă cu lansarea albumului ”Vino, Ţepeş!”, în data de 17 noiembrie la Teatrul Naţional Bucureşti .

Producţia aduce împreună ca fir epic poveşti ale marilor voievozi români în cadrul unor compoziţii complexe cu mesaj puternic. Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mircea cel Bătrân sau Mihai Viteazul sunt prezentaţi prin intermediul unor texte consacrate ale scriitorilor clasici (Coşbuc, Eminescu, Macedonski, etc), împletindu-i astfel pe ”cei ce ne-au dat nume” cu ”cei ce ne-au dat neam” într-un album de spirit românesc şi cultură valoroasă, rar întâlnită în peisajul comercial al muzicii de astăzi.

Pentru albumul ”Vino, Ţepeş!” revine alături de Phoenix şi graficianul şi căprarul Valeriu Seppi, celebru pentru scenele din ”Cantafabule” si ”Mugur de fluier”, cel care a conturat pentru Phoenix componenta vizuală care a devenit parte integrantă din brand.

O împăcare între tradiţional şi nou, o lume cunoscută dar exprimată prin mijloace moderne, la cele mai înalte standarde profesionale, un mesaj brut susţinut de o muzică rafinată în interpretarea unui colectiv inedit – sunt doar câteva dintre surprizele pe care acest material discografic le anunţă.

 

Lansarea oficială va avea loc în data de 17 noiembrie, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale din Bucureşti” începând cu orele 19.00.

 Fiecare bilet achiziţionat este însoţit de un CD ”Vino, Ţepeş!” cadou din partea formaţiei Phoenix.

 

EVENIMENT EDITORIAL

PHOENIX, vol. I – II de Nicolae Covaci

va fi lansat sâmbătă 22 noiembrie la

Târgul Internaţional GAUDEAMUS ‒ Carte de Învăţătură (Romexpo)

 

Renaşterea Phoenix continua nu doar cu noi proiecte muzicale, ci şi editoriale. În luna noiembrie va apărea volumul II din istoria Phoenix şi reeditarea volumului I aşteptate de multă vreme de fani şi de public!

Cele două volume (PHOENIX. Însă eu, o păsăre… şi PHOENIX. Giudecata înţelepţilor), publicate de Editura Integral, prezintă viaţa zbuciumată a formaţiei Phoenix de-a lungul a 50 de ani, într-o alcătuire adesea palpitantă şi emoţionantă de aventuri şi întâmplări neobişnuite, reconstituind într-o formulă de roman o epocă si un spirit, spiritul Phoenix, si nu in ultimul rand, pentru stabilirea adevarului in legatura cu istoria celei mai mari formatii rock din tara noastra.

Prima ediţie a volumului I a apărut acum 20 de ani, la editura Nemira, cu titlul Phoenix. Însă eu…, stârnind un enorm val de interes dar şi numeroase controverse mai ales printre membrii formaţiei, si prezintă perioda 1962-1977, naşterea şi vârsta de glorie a formaţiei, până la fuga din România.

Al doilea volum, PHOENIX. Giudecata înţelepţilor, debutează cu episodul fugii în Occident din 1977. Pe parcursul a aproape 400 de pagini sunt dezvăluite adevărata experienţă a exilului în Germania, revenirea în ţară după 1990, povestea succesului după reîntoarcere, jocurile de culise din industria muzicală românească, momentele de glorie şi de abandon, şi nu în ultimul rând, luptele prezentului.

 

Lansarea oficială a celor două volume va avea loc în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, în data de 22 noiembrie la orele 14.

O primă prezentare a ediţiei PHOENIX (vol I-II) va fi realizată în cadrul concertului Phoenix in 17 noiembrie (Teatrul Naţional Bucureşti).

Vă aşteptăm joi, 13 noiembrie 2014, ora 12:00 şi vă rugăm să confirmaţi participarea la conferinţa de presă, până la data de 11 noiembrie ac, la numerele de telefon 0722 541 452; 0735 212 474; 0745 049 015