Marea Britanie nu va rămâne în Europa în orice condiţii, spune David Cameron

Marea Britanie nu este pregătită să rămână în Europa „orice s-ar întâmpla” şi Bruxelles-ul trebuie să ia în considerare preocupările oamenilor în privinţa imigraţiei, a spus David Cameron. Premierul britanic a spus că este nevoie de controale „adecvate” asupra imigraţiei, inclusiv de reforme ale circulaţiei în UE. El a spus că Marea Britanie nu va permite să i se „ordone” ce să facă, de către alte ţări din UE aflate în uniunea monetară.

La întâlnirea Confederaţiei industriilor britanice, el a spus: „Marea Britanie va reuşi în Europa doar dacă noi vom fi o economie puternică. Din forţa noastră economică provine o mare parte a puterii voastre în cadrul angajamentelor internaţionale. Nu poţi ajunge nicăieri în viaţă dacă nu ai o strategie clară şi un plan. Sincer vorbind, viitorul Marii Britanii în Europa contează pentru ţara noastră şi în acest moment nu ne aduce avantaje şi de aceea trebuie să facem schimbări. (Noi vrem să) facem parte dintr-o Europă care se ocupă de preocupările oamenilor, inclusiv de preocupările privind imigraţia. A mă afla pur şi simplu aici pentru a spune că noi vom rămâne în Europa indiferent ce se va întâmpla, nu este o strategie, nu este un plan şi nu va funcţiona”.

În privinţa imigraţiei, a adăugat el, „este nevoie să avem un control adecvat al imigraţiei. Trebuie să facem mai mult, atât în afara UE, cât şi, cinstit vorbind, în interiorul UE”, a subliniat premierul britanic.

THE TELEGRAPH – 10 noiembrie