Soldaţii Cerului revin în România pentru a se antrena alături de aliaţii NATO

Paraşutişti din Brigada 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA au sosit în România săptămâna aceasta pentru a demara antrenamente comune cu militarii români.

Circa 350 de paraşutişti din cadrul brigadei iau parte la antrenamente pe parcursul lunii noiembrie. Ambele exerciţii fac parte din Operaţiunea Atlantic Resolve, o suplimentare a numărului de exerciţii cu aliaţii NATO, menită să demonstreze angajamentul SUA faţă de securitatea colectivă şi să susţină interoperabilitatea între forţele aliate.

Luna trecută, brigada a efectuat un exerciţii de pregătire pentru dislocare rapidă în caz de urgenţă. Paraşutişti de la Grafenwoehr, din Germania, au fost mobilizaţi fără avertizare prealabilă şi paraşutaţi la Câmpia Turzii, în România, pentru un exerciţiu de pregătire pentru reacţie rapidă, care a durat mai multe zile.

Circa 250 de paraşutişti din cadrul  Batalionului de Forţe Speciale al Brigăzii 173 se antrenează alături de trupele române la Babadag, efectuând trageri cu muniţie de război, exersându-şi competenţele şi desfăşurând o operaţiune aeropurtată comună.

„Exerciţiul nostru este o foarte bună ocazie de a învăţa unii de la alţii şi de a construi un parteneriat mai puternic,” a declarat maiorul Jared Runge, comandant al Batalionului de Forţe Speciale al Brigăzii 173. „Am fost dislocaţi împreună în Afganistan, Irak şi Kosovo. Aceste exerciţii ne vor ajuta să susţinem interoperabilitatea pe care am obţinut-o în luptă.”

Spre sfârşitul acestei luni, circa 100 de paraşutişti din din cadrul Batalionului 1 al Brigăzii,  Regimentul 503 Infanterie, se vor antrena la Câmpia Turzii şi la Cincu alături de forţele speciale române.

„Am fost foarte norocoşi să lucrăm cu o companie românească în exerciţiul Rapid Trident 14 şi am fost impresionaţi de nivelul lor de pregătire”, a declarat căpitanul Teddy Borawski, comandantul Companiei C, Batalionul 1, Regimentul de Infanterie 503. „Păstrarea acestei relaţii şi conservarea sau chiar sporirea interoperabilităţii este scopul nostru principal.”

Brigada şi-a încheiat perioada de dislocare de şase luni în Polonia şi ţările baltice (Estonia, Letonia şi Lituania) în luna octombrie. „Soldaţii Cerului” din cadrul Brigăzii 173 au transferat responsabilitatea pentru acea parte a misiunii Atlantic Resolve soldaţilor din cadrul Echipei de Luptă a Brigăzii 1,  Divizia 1 de Cavalerie a Forţelor Terestre ale SUA.

Brigada 173 Aeropurtată este Forţa de Reacţie a Forţelor Terestre în Europa, asigurând trupe pregătite să acţioneze rapid pentru a îndeplini o serie de misiuni în zonele de responsabilitate ale Comandamentului pentru Europa, Africa şi ale Comandamentului Central al SUA.