Ministrul de interne din Republica Moldova, Dorin Recean a calificat drept „provocare” incidentul de la Aeroportul Chişinău

 În Republica Moldova, ministrul de interne, Dorin Recean, a calificat drept provocare incidentul de la Aeroportul Chişinău, unde un grup de veterani ai razboiului de pe Nistru a încercat sa-l împiedice pe liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, să plece spre Moscova. Autorităţile investighează acest caz.
Ministrul Recean a menţionat că MAI, împreună cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, monitorizează cu atenţie situaţia, pentru a preîntâmpina orice provocări. Potrivit lui Dorin Recean, este foarte important ca autorităţile de la Chişinău să nu permită escaladarea situaţiei, în special în contextul situaţiei complicate din regiune: „Sunt elemente externe care acţionează prin Transnistria şi prin anumite elemente politice de aici, de la Chişinău”.
Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, spune că poliţia a intervenit promt în urma unui apel telefonic anonim, care anunţa că persoane din anturajul lui Evgheni Servciuk ar transporta arme. După verificări minuţioase atât a bagajelor, cât şi a autoturismului acestora, persoanele reţinute au fost eliberate, poliţia continuând investigarea cazului. Amintim că, luni seara, un grup de veterani ai războiului de pe Nistru a blocat intrarea în sala VIP a Aeroportului Internaţional Chişinău pentru a nu-i permite liderului separatist Evheni Sevciuk să zboare la Moscova. Liderul separatist a fost condus la avion de poliţia de frontieră prin intrarea de serviciu. Incidentul survine în condiţiile în care miliţia transnistreană a reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, un grup de reprezentanţi ai Partidului Liberal care făceau agitaţie la Grigoriopol.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 noiembrie)