O femeie din SUA a cheltuit peste 35 mii de dolari pentru căutarea câinelui ei pierdut

O femeie din SUA a cheltuit peste 35 mii de dolari într-un an pentru căutarea câinelui ei pierdut. Havoc, câinele în vârstă de cinci ani al lui Janet Mihalyfi din Georgetown, a dispărut anul trecut în noiembrie la Washington. În acea zi tristă, Mihalyfi s-a dus într-o zonă împădurită din apropiere ca să alerge cu cei doi câini ai ei, Havoc şi Raze. Femeia şi-a lăsat câinii liberi pentru ca aceştia să poată bea apă din râu, însă, când în apropiere a apărut o căprioară, patrupedele au luat-o la fugă în urmărirea ei şi doar Raze s-a întors – a relatat ediţia online a cotidianului Washington Post.

Pentru găsirea metisului labrador-rottweiler, adoptat în 2009, femeia a umplut vecinătatea cu afişe, a luat legătura cu patru mediumuri şi a angajat detectivi particulari. Despre eforturile femeii de a-şi găsi câinele, un ziar local a scris un articol cu titlul: „Aceasta poate fi cea mai amplă acţiune din toate timpurile de căutare a unui câine”. Femeia, care lucrează ca director în domeniul informaticii, a cumpărat camere web speciale şi le-a amplasat pe traseele pe care Havoc ar fi fost văzut. Mihalyfi a pus în locurile respective hrană pentru câini, hotdog-uri şi carne de vită. „Oamenii îşi cheltuiesc banii pentru atâtea lucruri. Eu nu merg în vacanţă în staţiuni scumpe, nu îmi cumpăr maşini de lux. Îmi cheltuiesc banii pentru cele mai bune scopuri, atunci când vreau reîntregirea familiei. Nu renunţ până când primesc veşti despre el. Duminică a fost văzut de două persoane şi se pare că arăta bine” – a explicat stăpâna lui Havoc.

Aşa cum în timpurile noastre cele mai multe animale dispărute au pagină web, şi Havoc are şi chiar este prezent şi pe pagina de socializare Facebook, cu titlul „Bring Havoc Home” (Aduceţi-l acasă pe Havoc).

www. mediamix.mti.hu
Traducerea şi adaptarea: Ladislau Endrefy