România şi Italia vor să convingă Comisia Europeană să finanţeze din fonduri comunitare construirea de penitenciare

România şi Italia vor să convingă Comisia Europeană să finanţeze din fonduri comunitare construirea de penitenciare, întrucât cele două state nu îşi permit o asemenea investiţie.

De ce este nevoie ca ţara noastră să construiască închisori explică ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc: „Suntem, în continuare, pe locul întâi la condamnări CEDO pentru lipsa condiţiilor de detenţie. Sper ca şi pentru penitenciare să putem accesa fonduri europene şi am făcut un apel la omologul meu italian. Italia se află pe locul doi în clasamentul condamnărilor CEDO /…/  penitenciare şi am convenit să facem un demers comun către Comisia Europeană. E nevoie de investiţii masive, investiţie pe care statul român nu le poate face, în momentul de faţă, aşa cum nici statul italian nu le poate face în momentul de faţă”.
Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, a precizat, astăzi, la Sighişoara, că România are un deficit de cel puţin 10.000 de locuri în închisori, iar suma necesară pentru construirea unui singur penitenciar se ridică la circa 80-100 milioane de euro, transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Raul Matiş.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 noiembrie)