Baricada Culturala online – joi, 13 noiembrie, pe radioromaniacultural.ro

Proiectul video Baricada Culturală continuă, în această seară (joi, 13 noiembrie) , de la ora 22,00, pe siteul www.radioromaniacultural.ro, cu alte două documentare, proiectate cu sprijinul Asociaţiei DocuArt.

Prima producţie este STREM Ț 89 . În timp ce în marile orașe ale Revoluției se lupta pentru libertate, în micul sat de vânători Stremt, ştirile ajungeau greu. Atât de greu, încât abia după ce au văzut la televizor fuga lui Ceauşescu, oamenii au decis să înceapă propria revoluţie. Fiecare om avea o puşcă şi o teorie, dar cel mai important, fiecare avea o pivniţă plină de alcool. Asfel, în scurt timp, fiecare vecin de după gard era terorist. 22 de ani mai târziu, documentarul urmăreşte povestea acestor oameni: ce au făcut, ce cred că ar fi trebuit să facă şi cum le-ar fi fost mai bine dacă ar fi făcut lucrurile diferit.

A doua producție care poate fi urmărită în regim de televiziune online pe siteul www.radioromaniacultural.ro este 8 MARTIE, în regia lui Alexandru Belc. Documentarul vorbește despre femeile care și-au trăit tinerețea în comunism și surprinde mai multe momente ale acestei lumi: o mină lăsată în paragină, un depou de tramvaie, un atelier de confecții al unei foste case de modă, o fabrică de lactate. Cum era sărbătorită femeia comunistă pe “8 Martie” veți putea vedea dacă vă alăturați Baricadei Culturale online, un proiect prin care Radio România Cultural marchează 25 de ani de la prăbușirea comunismului.