EUROSTAT a estimat că România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul al treilea

Cu o creştere economică trimestrială de 1,9%, România este în fruntea clasamentului ţărilor comunitare, urmată de Polonia, Marea Britanie şi Grecia, în vreme ce Germania şi Franţa au evitat, la limită, recesiunea în trimestrul al treilea. Astăzi Oficiul European de Statistică EUROSTAT, care centralizează datele primite de la Institutele Naţionale de Statistică din statele membre, a estimat că România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent.

Darius Vâlcov: În urma revizuirilor estimărilor, Eurostat confirmă că datele publicate astazi de către INS, potrivit cărora în cursul anului 2014 PIB a crescut cu 0,5% faţă de trimestrul IV din 2013. Este, practic, o confirmare oficială a faptului că ţara noastră nu s-a aflat în niciun moment al acestui an în recesiune tehnică.

Realizator: Termenul de recesiune tehnică defineşte încetinirea creşterii economice timp de două trimestre consecutiv, precizează reporterul RRA, Iulian Olescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 noiembrie