Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi dosarul în care primarul Sibiului a fost declarat în stare de incompatibilitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi dosarul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost declarat în stare de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate. Procesul a ajuns la Instanţa Supremă, după ce ANI a contestat decizia luată de Curtea de Apel Alba Iulia.

În aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, deoarece are şi calitatea de reprezentant al municipiului în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe din Sibiu. Câteva luni mai târziu, judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au spus că interpretarea ANI este eronată şi că Iohannis nu a încălcat legea. Agenţia Naţională de Integritate a contestat decizia la Curtea Supremă, care a judecat până acum trei termene în acest caz. Potrivit redactorului RRA Diana Surdu, legea le oferă magistraţilor mai multe soluţii: anularea recursului, respingerea acestuia sau soluţionarea sa.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 noiembrie